PGA-PRO Sandra

Älskar att lära ut golf

Min golfpassion brukar avspeglas till de kunder och människor som jag möter. Efter 14 år som golfinstruktör tycker jag mitt jobb bara blir roligare och bättre för varje år. Jag älskar att få förmedla och utveckla min pedagogik till alla, oavsett ålder eller hcp.
Jag började med golf som 5-åring då jag satt på pappas golfbag och slog lite slag då och då. Golfgymnasiet i Mark blev starten på mitt golfäventyr och en sejour i det blå gula laget var häftigt, där jag spelade med många av dagens världsstjärnor och det var en lärorik tid. Jag har fått uppleva massor av länder, golfbanor och människor genom åren. Ser fram emot att vi möts en dag, så jag får förmedla golf till just dig!

Spännande att veta om mig och min 23-åriga golfkarriär

PGA

  • Medlem i svenska PGA sedan 1999
  • M4 i PGA´s kategorisystem (näst högsta)
  • Högre tränarutbildningen 2000-2002
  • PGA utbildningsdagar sedan 1999
  • Varit ledamot i PGA Stockholms kommitte

Övrigt

Utbildad Personlig Tränare
TPI screeningkurs 
Diplomerad massör 
Steg 2 utbildad fotbollstränare
Varit elitspelare förutom golf även i fotboll (div 1) och innebandy (elitserien)

Erfarenheter

Min karriär började som ass pro på Partille GK 1999. Mina år där gav mersmak att arbeta mig in i golfens utbildnings värld. Efter Göteborg flyttade jag 2001 till Småland och Hestra och fick en halvtidsanställning som juniortränare på Isaberg GK. Här hade jag några fantastiska lärorika år. Stephen som var Head Pro delade med sig av massor av erfarenheter och han har jag mycket att tacka för och som tagit mig vidare som instruktör. Kärleken tog mig sedan till Stockholm och det är här uppe jag nu är verksam sedan 2003. Mälarö Skytteholm GK blev mitt första jobb i storstaden. Här byggde jag upp många kunder som även idag är mig trogna. Efter några år så dök ett intressant jobb upp på Ingarö GK som idrottsansvarig, vilket jag fick och här hade jag förmånen att få bygga upp en verksamhet både med juniorer och seniorer.

Sedan blev det fyra år som Head Pro på Fors Golf, de år var några av mina mest intensiva och roliga någonsin. Det mest spännande här var att jag fått bygga upp en verksamhet från noll, vilket idag givit mig ett fantastisk kundunderlag! Efter sedan 3 år på Saltsjöbadens GK blev det 2 år på Norråva GK. Blev sedan uppringd av Golfstar och kosan bar av till Hässelby GK, här var jag Head Pro och byggde upp en juniorverksamhet från grunden, erbjöd alla medlemskategorier veckoträningar samt kurser. Det var även stor tillstömning av nya spelare, vilket var superkul att lotsa in nya till sporten! 

Under senare år har jag nischat mig mycket till damer, inte så att jag bara tränar damer utan jag erbjuder träning för herrar också men kände att damer ville träffa andra damer, få nya golfkompisar och utvecklas och spela på sina villkor, detta manade vägen för mig att inte längre vara knuten till enbart en anläggning utan sedan vintern 2022 arbetar jag som frilansande golftränare och bedriver min verksamhet på Kista Golfcenter samt Happy Golfer, har också samarbeten med Bromma Indoor GK, Vallentuna GK, Arlandastads GK och Örbyhus GK!

Vill du träna med mig så lovar jag en energifylld och utvecklande lektion, varmt välkommen // Sandra

Golfupplevelse

Några som gjorde ett gott intryck för mig var under en tävling på Partille GK 1999 då jag fick förmånen att spela i samma boll som Erik Hamrén och Marcus Allbäck! En rolig och minnesvärd dag!

Kunders omdömen
Sandra är en person jag tog kontakt med på Fors GK när jag var där och tränade mest. Jag kom fram till henne och frågade om jag hade möjlighet att få ett par lektioner. – Ett par, sa Sandra. –Nja, snarare ett okänt antal kanske, svarade jag. Ett mer väl mottagande växer inte på träd. Efter några gånger på rangen och några rundor senare märkte jag att jag kunde ta mig fram på golfbanan – vilket jag hade som mål men inte så snabbt. Jag började ändå med golf sommaren 2012, i Ukraina på fotbolls EM, på någon range som såg ut något som Stalin hade kokat ihop på 40-talet!

Sandra kan bli riktigt bestämd också. Jag bokade en resa med henne till Spanien där vi var ett 30-tal människor, där alla hade olika viljor och tankar, men Sandra bestämmer ju. Coach vet ni och inte alla ville förstå detta och Sandra röt till ibland. En sak man lärt sig under alla år som idrottsman, det är att coachen bestämmer i alla lägen. Resan och dessa träningar och rundor på denna utflykt var grymt planerad och fixad!

Man hör ibland på olika golfbanor och annat där det pratas golf, så är det Sandras namn man hör talas om. Energisk, lätt att få kontakt med, vem som helst kan träna med henne oavsett om man har spelat eller ej. Själv har jag rekommenderat Sandra för många. Även till elitspelare som jag på senare tid haft kontakt med av olika skäl. Sandra har fått äran att träna hela min familj och vi trivs alla med det. Ska bara få Pernilla, sambon, att släppa lite på svampplockningen. Men å andra sidan är ju svamp också gott! Michael Borg hcp 15

Kunders omdömen:

Att få möjlighet att resa en vecka till ett varmt land och få dela den med likasinnade golffantaster måste vara en av de främsta upplevelser som överhuvudtaget är möjlig. När man är kär så är annars en resa på tu man hand naturligtvis att föredra, men för Peggy och mig, så finns tid för varandra trots ett intensivt schema med långa golfrundor nästan varje dag.

Vi, min fru och jag, är väldigt beroende av hur ledaren ser på hela paketet. Sandras personlighet och proffsighet är den största anledningen till att vi valde att resa med henne även denna gång och även att vi kommer att göra detta i framtiden. Då menar jag inte bara hennes unika förmåga att lära ut det hon vill (för hon ser tyvärr allt) utan även hennes engagemang för varje individs utveckling i ämnet. Denna glöd gör att man blir en bättre golfare oavsett om man vill eller inte.

De två golfresor vi gjort har varit de trevligaste äventyren i våra liv.
Leif & Peggy Jangenstål

Karin som var med i Spanien i våras beskriver pedagogiken så här: ”Jag tycker om ditt sätt Sandra, att lära ut. Det är lugnt, sakligt och inget krångel.”

"Trodde aldrig att vi skulle ha så kul och framför allt så tycker jag att golfen har blivit ännu roligare nu. Du är en helt underbar coach och tränare som har mer än en ”räv bakom örat”…. Jag uppskattar verkligen din humor och generositet mot oss alla. Upplägget med varvad träning och spel var suveränt. Du hade verkligen lyckats med att dela in oss i superbra grupper. Som ”hög hcpare” behövde jag aldrig känna mig sämre än någon annan eftersom alla var så ödmjuka och peppade varandra med glada hejarop!  Du är en fantastisk person när det gäller att på individnivå se till allas behov av träning… Jag har stärkt mitt ”golfsjälvförtroende” till 100 %. Sandra du är BÄST! Jag hoppas på fler resor och många träningstimmar tillsammans med dig!" /Inger Blomqvist Mallorca 2014